Sisupelti:historia pelti

käyttö metallilevyistä alkoi jo muinaiseen Egyptiin korujen. Paikalliset käyttivät esihistoriallisia tekniikoita, jotka on nyt mukautettu nykyaikaiseen valmistukseen.

Da Vincin valssaamo 1400-luvulla

Käsite metallin muotoilemisesta levyiksi nähtiin ensimmäisen kerran Leonardo da Vincin luonnoksessa, jossa on valssaamo. Tämä oli aika, jolloin metallin valmistus oli ihmisille täysin tuntematon käsite. 

Kaksi valssaamoa 1500-luvulla Valssaamot toteutettiin

vasta 1500-luvulla. Tämä saavutettiin käyttämällä kahta raskasta sylinteriä metallien puristamiseksi. Historioitsijat kertoivat, että ensimmäistä myllyä käytettiin kolikoiden valmistamiseen kultalevyillä, kun taas toinen oli nauhojen leikkaamiseen. 

Pudling-tekniikka 1600-luvulla

Puddling on tekniikka metallilevyjen valmistamiseksi, joissa valurauta kuumennetaan uuneissa, jolloin saadaan metallin nesteytetty muoto. Tämän prosessin tarkoituksena oli päästä eroon materiaalin epäpuhtauksista. Tämä tekniikka osoittautui tehottomaksi, koska uuni ei pystynyt tuottamaan tarpeeksi tehotasoja, joten melkein puolet raudasta hukkaan meni prosessin aikana. 

Valmistajat eivät enää käytä tätä tekniikkaa, koska resursseja ei käytetä oikein. Tätä käytettiin kuitenkin Vapaudenpatsaan ja Eiffel-tornin rakentamiseen.

Teollinen vallankumous 1700-luvulla

Tänä aikana tehtaita ja valmistusjärjestelmiä parannettiin huomattavasti. Maaseutu- ja maatalousalueet teollistuvat. Lisäksi otettiin käyttöön uusia koneita ja valmistustekniikoita, jotka mahdollistivat erilaisten tuotteiden massatuotannon. 

Metallilevyteollisuudessa korkealaatuisten osien tuotanto lisääntyi keksimällä kokoonpanolinjaa ja puristinjarrua.

Tämän jälkeen seurasi lukuisia edistysaskeleita, kuten englantilaisen keksijän Joseph Bramahin johtama hydraulipuristimen kehitys vuonna 1770. Sen jälkeen sveitsiläinen insinööri Jean Pierre Droz pystyi parantamaan peltiprosessia.

Raudan tuotanto 1800-luvulla

Tähän mennessä teollisuudessa on otettu käyttöön lukemattomia innovaatioita metallien valmistuksessa, mukaan lukien keksintö höyryvasarasta, jota käytetään raskaiden metallipalojen

taontaan. Vuonna 1856 englantilainen keksijä Henry esitteli Bessemer-prosessin. Bessemer. Tämä on ensimmäinen edullinen prosessi teräksen valmistamiseksi, mikä tarjoaa mahdollisuuden kätevään massatuotantoon. 

Metallilevyjen valmistuksella on edelleen keskeinen rooli eri toimialoilla, kuten ilmailu-, lääketieteen-, auto-, energia- ja asuntohankkeissa. Teräksen valmistus on yksi yhteiskunnan teollistumisen tärkeimmistä liikkeellepanevista voimista. 

Teknologinen kehitys 2000-luvulla

Kehittyneellä tekniikalla toimivien koneiden käyttöönoton myötä teollisuus on keksinyt lukuisia menetelmiä ja tekniikoita metallin käsittelyyn. Tämän seurauksena ihmisten aloittamat toimenpiteet siirretään nyt koneille helpompaa ja nopeampaa tuotantoprosessia varten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Theme: Overlay by Kaira
Sisupelti 2020